Zaanse Schans

De Zaanse Schans is misschien wel één van de meest iconische bezienswaardigheden van ons land. De bekende groene huisjes en vele molens bieden een kijkje in de Zaanstreek van de 18e en 19e eeuw. In de Zaanstreek waren toendertijd maar liefst zeshonderd windmolen tegelijkertijd actief, in feiten was dit het eerste industriegebied van West-Europa. Een aantal van deze molens zijn nog steeds te bekijken, van binnen maar ook van buiten.

Wist u dat er ook vandaag de dag nog steeds mensen in de authentieke huisjes wonen? Veel bezoekers van de Zaanse Schans reageren hier behoorlijk verrast op. Maar eigenlijk maakt dit de buurt alleen nog leuker om te bezoeken.

In de afgelopen jaren is het toerisme bij de Zaanse Schans alleen maar toegenomen. Vooral in het hoogseizoen kunnen er flinke rijen voor parkeerplaatsen of grote wegen staan. Wees daarom zeker van uw plekje door een ritje te reserveren bij Timefortaxi. Wij brengen u tot aan de voordeur van de Zaanse Schans, onbezorgd en lekker snel. Kijk voor al onze tarieven op de pagina “prijs indicatie” en boek direct uw rit.