Volendam (The best fish of NH)

Volendam; een traditioneel en eeuwenoude vissersdorpje aan het Markermeer. Een echte authentieke hotspot van Nederland. Timefortaxi biedt verschillende speciale ritten aan, zo rijden we u ook graag naar het vissersdorpje Volendam.

Wist u dat Volendam oorspronkelijk Folle(n)dam heette? Rond 1350 groef het naaste dorp Edam, een korte verbinding tussen het Purmermeer en de Zuiderzee. Hierna werd er voor de oude haven van Edam een dam aangelegd en de oude haven werd dichtgemaakt. En zo ontstond “Follendam”. Boeren en vissers vestigde zich snel in dit dorpje dat later het meest iconische vissersdorpje van Nederland zal worden. Het dorp is onderhand gewend geraakt aan de hoeveelheid toeristen die elke jaar de traditionele huisje komen bewonderen, zich voor een foto in de historische klederdracht verkleden en de lekkerste vis van Nederland komen proeven.

Benieuwd geworden naar wat dit authentieke dorpje allemaal te bieden heeft? Wij van Timefortaxi brengen u graag naar Volendam. Zo hoeft u zich alleen druk te maken om het vinden van de lekkerste viskraam! Kijk voor al onze tarieven op de pagina “prijs indicatie” en boek direct uw rit.