Giethoorn

Het is misschien wel de grootste internationale trekpleister van ons land: Giethoorn. Ook wel het Venetië van Nederland genoemd. En dat viel vooral op tijdens de Corona pandemie. Inwoners van de plaats waren verbaasd over hoe rustig en kalm de waterwegen waren. Maar langzamerhand stroomt Giethoorn weer vol met toeristen. Ook als Nederlander is Giethoorn een enorm mooie plek om te bezoeken.

Wist u dat de grachten in Giethoorn zijn ontstaan door vervening? Dat hield in dat mensen vroeger de bodemlaag uit de veenderijen haalden om te gebruiken of verkopen als brandstof, turf. Om deze turf te vervoeren groeven ze sloten. Veel huizen zijn daardoor op een soort eilandjes komen te liggen, die alleen via bruggetjes te bereiken waren.

Zelf binnenkort het prachtige authentieke Giethoorn bezoeken? We brengen u er graag naar toe! Met een ritje van Timefortaxi bent u gegarandeerd van een comfortabele en snelle rit voor een laag tarief. Kijk voor al onze tarieven op de pagina “prijs indicatie” en boek direct uw rit.